Играй и учи английски с Angry birds

Малките пернати сърдитковци отново са тук, за да покажат на децата, че ученето на английски може да бъде лесно и приятно с книжката „Играй и учи с Angry birds: Забавен английски” (изд. Софтпрес).

Ред и Чък намират на брега загадъчни ковчежета, заключени с големи ръждясали ключалки. Едно от тях е отключено и всеки малък любопитен читател може да помогне да птиците да открият ключовете за останалите сандъчета. Докато напредват през красивите шарени страници на книжката децата неусетно и без осъзнато усилие трупат нови знания по английски. Любознателните мъници ще научат основни думи за поздрав, числата до 10, цветовете, често срещани глаголи и прилагателни, наименования на превозни средства, храни, напитки, основните пособия в класната стая и още куп полезни английски думи за близки до ежедневието им неща. А Ред, Чък и останалите пернатковци няма да ги оставят да скучаят. Децата ще трябва да оцветяват, да свързват понятия, да бродят из лабиринти, да лепят стикери и какво ли още не.

Поредицата „Играй и учи с Angry birds” е разработена от компанията Rovio, създател на популярната игра, в съответствие със стандартите на финландската образователна система, която е призната за една от най-добрите в света. Книжката предлага чудесно съчетание от забавление и учене, а атрактивното оформление безотказно привлича и задържа детското внимание.

Още забавни и полезни книги от поредицата „Играй и учи с Angry birds”: „Азбука за астронавти” и „Суперяки задачи”.

Автор: Лора Филипова