Хитри коледни подаръци: книги + филми по тях

За много хора празниците са възможност за отпускане пред телевизора или ходене на кино. 2016 година бе богата на филмови адаптации по любими литературни произведения, затова ви предлагаме няколко идеи за коледни подаръци – съчетание от чудесни детски книги и техни адаптации за големия или малкия екран.

„ГДВ“ + „Добрият великан“

Историята за сирачето Софи и необикновения голям добър великан, родена от въображението на Роалд Дал пленява читателите още с излизането си през 1982 година. В годината, в която светът отбелязва 100-годишнината от рождението на един от най-любимите детски писатели, бяхме зарадвани и с филмовата адаптация на Стивън Спилбърг – „Добрият великан“. Коледа 2016 е отличен повод да подарите на децата оригиналната страшна, забавна и малко непочтителна магическа история на Дал, а след това да изгледате заедно малко по-ведрата версия на Спилбърг.

Книги от поредицата за Хари Потър + билет за „Фантастични животни и къде да ги намерим“ 3D филм

През 2016 година книговселената на Хари Потър се обогати с още една история, „Хари Потър и прокълнатото дете“ (макар и под формата на сценарий за пиеса), а от печат излезе и пълното илюстровано издание на „Хари Потър и стаята на тайните“ с изключителните илюстрации на Джим Кей.

Всяка от тези книги или пълния комплект книги за момчето магьосник с новите корици на британския художник Джони Дъдъл, както и „Фантастични животни и къде да ги намерим“ и „Куидичът през вековете“, можете да допълните с билет за прожекция на „Фантастични животни и къде да ги намерим“.

 

 

„Как да си дресираш дракон“ (книги + филми)

Поредицата на Кресида Коуел за нетипичния викингски герой Хълцук Херингски III „Как да си дресираш дракон“ е сред любимите ни. На пръв поглед може да ви се стори, че това е подарък, подходящ само за момчета, но личните ни наблюдения показват, че много от момичетата също харесват младите викингски герои и техните дракони от най-различни породи.

До момента, освен в книгите на Коуел, приключенията на Хълцук, Беззъбчо, Рибоног и компания са разказани и в 2 пълнометражни филма + телевизионен сериал. Това ви дава идеална възможност да си спретнете нетрадиционна драконово-викингска Коледа с комбинация от 5-те излезли до момента на български книги и гледане на филмите/сериала.

„Домът на мис Перигрин за чудати деца“ (книга + филм)

Книгата на Рансъм Ригс, „Домът на мис Перигрин за чудати деца“, определено е необичаен подарък за Коледа, но е много подходяща за по-големите деца, които обичат вълнуващите приключения и фантастичните измислици. Оформлението и специално подбраните снимки в книгата са оригинално хрумване и допълват историята перфектно, като й придават доза достоверност. Едва ли има по-подходящ от Тим Бъртън за режисьор на филм по толкова странна книга, затова не пропускайте да видите творбата му с участието Ева Грийн, Самюел Л. Джаксън, Джуди Денч и Рупърт Еверет (все още можете го гледате в по-малките кина).

Книжно-филмова сага „Междузвездни войни“

Часовете прекарани в гледане на „Междузвездни войни“ никога не са загубено време, затова не се колебайте да подарите на децата пълен комплект епизоди I до VIII, които комбинирате с книги от света на култовата сага + страхотната илюстрована енциклопедия „Междузвездни войни. Бунтовниците“. Ако след такъв филмово-книжен маратон новоизлюпените фенове искат още от същото, заведете ги да гледат „Rogue One“.

Не пропускайте да видите и идеите ни за музика и комикси, творчество и илюстровани издания (част 1). Следете и “Коледни дни” 2016, за да се заредите с празнично настроение!