Хитри идеи за подаръци: илюстровани издания – част 1

Илюстрованите издания са като магнит за децата! Та кой не харесва истории за принцове и принцеси, за приключения и магии, допълнително обогатени с прелестни рисунки?

Елате с нас на вълнуващо пътешествие в света на илюстрованите издания и на картинните книги, за да изберете най-подходящите подаръци!

Книги със съвременни герои

Малките ценители на литературата и изкуството обикновено предпочитат книги с много илюстрации и малко текст. Това е разбираемо предвид умението им да се концентрират за по-кратко време. А и суперсилата на картинните книги се крие тъкмо в това: да развива уменията на детето да открива детайлите; да допълва кратките изречения с помощта на въображението си; да учи, като задава въпроси; да провокира разговор между детето и възрастните…

Макар в България картинните книги все още да срещат неразбиране от страна на част от възрастните („Какво? Книга с 10 изречения на цена над 10 лв.?“), децата ги обожават и наистина усвояват безценни уроци през тях. Любимите ни предложения в тази категория съчетават по съвършен начин уроци от/за живота и впечатляващи илюстрации. Плюс това разказват за герои, различни от добре познатите Пепеляшка, Снежанка и компания. Сред тях са „Черният заек“ (изд. „Артлайн Студиос“), „Червената ябълка“ и „Къде ми е петнистото мишле?“ (изд. „ЕМАС“), колекцията от книги на Оливър Джефърс като „Изгубен и намерен“, „Как да си уловиш звезда“ и „Голямата хартиена мистерия“ (изд. „Рибка“), „Понго“ (изд. Рибка“), серията от книги на Ил Сунг На („Хррр: Книжка за заспиването“, „Брррр: Книжка за зимата“, „Агууу: Книжка за бебетата“, „Игра на криеница“ – изд. „Рибка“), историите за карирания слон Елмър на Дейвид Маккий (изд. „Жанет-45“), историята за Грузулака и неговото дете

Всички предложения се комбинират с големи прегръдки, разговори на чаша топло мляко/чай и вкусни меденки (домашно приготвени или пък от „100 грама сладки“). Можете да прибавите и плюшена играчка (да, знаем, че вероятно ви изнервят, но говорим само за една, не за цял чувал!) – например животните от книгите на Джулия Доналдсън за Грузулак ще откриете като оригинални играчки в БукохоликАко извадите късмет, от Debenhams ще се сдобиете с грузулашки шапки, ръкавици и блузи. С лика на Елмър пък можете да намерите дървени играчки от Vilac като слонче на връвчица или магнити

За най-малките хлапета заложете на „Много гладната гъсеница“ от Ерик Карл (изд. Funky Books) и комбинирайте със страхотното метално куфарче с 4 пъзела от Schmidt или пък с холограмен пъзел:

Интерактивната занимателна книга „Натисни точката“ на Ерве Тюле (изд. Funky Books), която представя илюстрация от нов, нетипичен за България вид, ще ви гарантира истинско семейно забавление. Съчетайте я с играта Twister:

От книгите на родните писатели можете да обърнете внимание на поредицата „Градът на скейтбордовете“ – книгите са много забавни, заложените в тях теми – важни, а посланията – ценни. Комбинирайте с изданията към поредицата с игри и задачи или пък… с баланс байк/тротинетка.

Не пропускайте и книгите за мотовете и за елена Ву(ндаба) на Радостина Николова – с тяхна помощ приключенският дух ще ви завладее и ще ви напомни колко е хубав животът, когато обръщаме внимание на истински важните неща. Съчетайте книгите за пухкавите мотчета със стикери „Мотове“, книжки за оцветяване от поредицата и тефтер – в него можете заедно с детето си да напишете стикерна приказка. 🙂 Еленът Ву – главен герой в „Моите красиви рога“ – ще ви помогне дори да станете благодетели: книгата е с кауза и 1 лв. от продажната й цена отива за Holiday Heroes. Освен това историята за Ву се комбинира чудесно с ръчно изработен коледен елен от Magazinche.com или пък с диадема с калинка.

Книгите на Зорница Христова „Вкусна география“ и „Градска география“ (изд. „Точица“) могат да бъдат съчетани с тефтер за наблюдения на младия изследовател – заложете на такъв с форма на фотоапарат от magazinche.com. „Блок № 4“ пък чудесно се съчетава с… блок за рисуване № 4, комплект моливи и бинокъл за наблюдение на покривите на съседните блокове – току-виж на някой от тях се появил истински тигър!

Не на последно място поставяме книгите на Юлка „Бъди ми приятел“ и „Каква магия крие се в снега?“ (изд. „Кръгозор“). Тях комбинирайте с… не, не с крастава жаба или с вещица! Заложете по-добре на топъл шал с нишки от обич.

Проверете предложенията ни в раздели „Музика“, „Комикси“ и „Творчество“ и очаквайте още идеи за подаръци!