Хитри идеи за коледни подаръци – част I

Зън-зън-зън, Коледа наближава! А това означава, че за пореден път се чудим какво да подарим на децата. Да е хубаво, да е смислено и стойностно, ако може и да е книга. Без паника! Включваме се с няколко главозамайващи идеи за коледни подаръци.

Предложенията ни са обединени от общи теми и задължително включват книги, допълнителни игри и играчки, които, вярваме, ще усмихнат бъдещите си получатели. За ваше улеснение предоставяме линкове към електронни магазини, където ще откриете всичко изброено.

1. Балетна класика

Много от малките деца са запленени от танца! Ако си имате страстен любител на балетното изкуство или искате да пробудите интереса към балета у детето си, зарадвайте го с нещо прекрасно за четене и носене:

2. За ценители на изкуството

Освен да танцуват, много деца обичат и да рисуват. Вероятно на малките художници ще се стори приятно да погледнат на изкуството от различна гледна точка, а след това да развихрят въображението си. Помощници ще им бъдат:

    

3. Цветни спомени

Зимата и нейната белота ни радват за кратко. След това животът отново разцъфтява и природата се отърсва от съня. Ето какво можете да предложите на малките природолюбители:

    

4. Сладкогласен подарък

Някои деца са запалени орнитолози още от ранна възраст. Не е никак трудно да ги зарадвате и да им помогнете да се погрижат за птиците през зимните месеци. Ето как:

        

5. За любителите на домашните животни

Дребосъците обожават животните. Не е нужно да отидете на сафари в Африка, за да бъдат щастливи, когато можете да погледате заедно бързоноги кончета, пухкави овце и напети петли. Вижте фермерските ни предложения:

    

6. Спретнати и чисти сръчковци

Къпането и миенето могат да са наистина забавни! Ако не ни вярвате, погледнете какво сме ви приготвили:

         

7. Ах, този Емил!

Всеизвестният пакостник е любимец на поколения щурчовци! Никога не е късно да си припомните приключенията му или да го поканите в дома си:

 

Не забравяйте и хрумките ни от предишни години, защото част от тях продължават да са актуални!

Освен тези предложения, прехвърлете препоръките на екипа ни в категория „Отзиви за книги“ – гарантираме, че ще откриете точната книга за вашето дете.

Наред с горните находки сме ви приготвили и още една изненада.

Всички книги можете да закупите от Ozone.bg с код за отстъпка DK19, с който помагате за насърчаването на детското четене в България. Останалите материали и игри, налични в Ozone.bg, поръчайте с код за отстъпка detski5.

За разкош допълваме с няколко лесни и безплатни идеи за сплотяващи занимания с децата. Ето ги и тях:

1. Балетно изкуство: Изрежете балерини с поли от снежинки.
2. Изобразително изкуство: Оцветете Грузулака и други герои на Аксел Шефлър.
3. Цветя: Разберете какви са цветята в градинките наоколо чрез Plantnet.
4. Птици: Почистете заедно квартала и спечелете няколко птичи снимки за смет.
5. Ферма: Посетете най-близката до вас ферма с етично отглеждани животни (например КондабайдаПриятели на четири крака и пр.).
6. Чистота: Направете си сами забавна игра за миене на зъби.
7. Астрид Линдгрен: Пригответе коледни меденки по примера на децата в Булербюн 

И последно, заповядайте в платформата за прочетени книги „Книгоходец“, където ще можете да оцените избраните книги и да почерпите идеи за бъдещи четива, докато обикаляте света от креслото у дома.