Хитър Петър в 69 приказки

Днес източноправославната църква чества Светите равноапостоли Петър и Павел, затова ви припомняме ревюто на Вал за историите с Хитър Петър.

Всеки е чувал за умника Хитър Петър и неговата слабост да поставя на мястото им глупаците, които се мислят за по-различни и по-специални. Неговите „уроци“ са включени и в учебните програми по литература, а множеството книги на пазара, посветени на балканския герой, изправят читателите пред доста труден избор.

Днес решихме да ви разкажем за една от най-новите книги по темата „Хитър Петър“, попаднала в ръцете ни. В нея изд. „Милениум“ е подбрало най-хубавите и най-известните истории за умника Петър, чрез които всеки читател да добие представа за хитростта и ловкостта на известния герой.

В книгата са включени 69 истории, от които ще разберете как героят получил името си Хитър Петър, защо гредите са от Лаком дол и какво се случва с алчните чорбаджии. Сред любимите ни приказки в списъка станаха „Хитър Петър излекувал скъперника“ и „Как Хитър Петър надхитрил крадеца“. На историята за писмото до Господ се смяхме до сълзи, а на въпроса къде се живее най-хубаво, също намерихме отговор в книгата „Хитър Петър“.

Историите за балканския герой са много популярни, а поуките, които ще откриете в тях, със сигурност са минавали покрай ушите ви поне веднъж. Алчните и нечестни попове, бирници и големци не са пощадени от умника Хитър Петър, а мъдрите му решения ще спечелят интереса ви със сигурност. Подборът в книгата е наистина чудесен, оформлението я превръща в приятно четиво и както се казва, с един куршум два заека – хем ще сте прочели нещо от уроците по литература, хем ще се смеете до сълзи!

Автор: Вал Стоева