Хенри и клубът

Хенри Хъгинс го спохождаха доста добри идеи, но някак си тези идеи винаги имаха свой начин да не се осъществяват по план…

Ако сте чели някоя от книгите на Бевърли Клиъри, вероятно познавате добродушния Хенри, който вечно се забърква в разни каши без да го е планирал. Е, в книгата „Хенри и клубът“ той изобщо не изневерява на стила си. И все пак…

Всичко започва в един съботен октомврийски следобед, когато Хенри няма никаква работа. Докато дойде времето да разнася „Джърнъл“ из квартала, момчето трябва да си открие занимание. Дали да построи къщичка на кучето Рибси? Или пък къщичка на дървото? Хмм, защо ли пък да не се повози с мистър Гръмби до сметището в старата му вана? Всичко изглежда интересно, докато Хенри не разбира, че безвъзвратно ще изпусне времето за разнасяне на вестниците!

Препускането с градския транспорт из града е най-малкия проблем на момчето. По-лошото е баща му да не си помисли, че не може да му се гласува доверие, че е малък и безотговорен. А още по-зле е, че Хенри не успява да продаде нито един абонамент за „Джърнъл“! Но възможности винаги има, особено след нанасянето на новата съседка – г-жа Пийбоди. Как обаче Хенри да почука на вратата й, да й обясни всичко за вестника и да я убеди, че си заслужава? Особено след боя между злия далматинец на старата дама и Рибси?

Даа, животът на Хенри е наистина объркан. А когато към борбата с вестниците и строежа на къщичка в двора за него и приятелите му се прибави и присъствието на ужасната Рамона Куимби, която сякаш вечно се опитва да провали плановете на Хенри, нещата стават наистина напечени. Ще се справи ли Хенри с отговорността на разносвач? Колко ще оплете конците и защо в клуба е забранено за момичета? Хмм, мисля, че знаете истината. Нали, момчета?

Не пропускайте да се включите в “Читателска щафета 3 мини” и да се запознаете с другите герои на Бевърли Клиъри. Обещаваме, няма да скучаете!