Harry Potter and The Cursed Child проговаря на български през октомври

Родните фенове на Хари Потър ще могат да се насладят на български на сценария на пиесата Harry Potter and The Cursed Child (първа и втора част) на 13 октомври 2016 г., съобщава българският издател на книгите за момчето магьосник, “Егмонт България”. Така всички, които не са успели да се насладят на спектакъла в Лондон, ще могат да потънат в магията на осмата история за Хари Потър.

В основата на драматизацията на театралната пиеса стои оригинална нова история на Дж.К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн. Театралната премиера се състоя на 30 юли 2016 г. в лондонския театър “Палас” и отбеляза огромен успех.

В “Хари Потър и прокълнатото дете” срещаме Хари деветнайсет години по-късно като претоварен с работата си служител на Министерството на магията. Редом с това той е съпруг и баща на трима ученици в Хогуортс. Неспирно се бори с миналото си, а по-малкият му син Албус се опитва да приеме тежестта на семейно наследство, което никога не е искал. Миналото и настоящето се сливат, а тъмнината идва от най-неочаквани места.