Градски истории за доброто, вдъхновени от детска книга

Столичният квартал Оборище става още по-цветен благодарение на детска книга. До края на месеца стълбите на ул. „Стара планина“, водещи към СУ „Пенчо П. Славейков“, ще имат нова пъстра премяна. Зад облагородяването на пейзажа стоят Арсени Вълчинов – районният заместник-кмет – и „От сърце. Книга за добротата“ на изд. „Мармот“.

„От сърце“ е сред особено специалните проекти, до които българските деца имат възможност да се докоснат. Книгата събира илюстрациите на 38 всепризнати майстори на четката и техните кратки, но съдържателни истории. Новата оборищенска Алея на добротата цели да ни припомни колко важно е да вършим малки добрини всеки ден. И как, докато помагаме на другите, се изкачваме по своята лична стълбица на порастването.

Концепцията за Алеята е дело на рекламната агенция „together&“, а идейният проект – на визуалната артистка Точка Илиева („Точка Спот“). Стилът на Илиева ни е познат от различни свежи намеси в градската среда – стените на Детска къща „Приказната фея“, трафопостовете до метростанция „Надежда“, „Манджа Станция“ в градинката „Кристал“.

За местните и гостите на града Оборище е най-голямата открита галерия.

Тук се намират много от емблематичните за София графити; кварталът е сцена и на книжни премиери и творчески работилници с международно участие. С Алея на добротата той става още по-привлекателен за младите хора и им показва колко красиво е да правят добро.

Научете повече за „От сърце. Книга за добротата“ от отзива на Вал Стоева.

Снимка на корицата: район Оборище