Гласуването за „Бисерче вълшебно“ 2021 се удължава до 22 октомври

С един месец се удължава срокът за гласуване за Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2021. Децата от 5 до 16 г. могат да подкрепят любимата си книга сред номинираните до 22 октомври 2021 г. като гласуват онлайн на www.biserche.com.

По думите на Валентина Стоева, председател на съвета на фондация „Детски книги“:

„Като организатори на наградата се решихме на тази стъпка поради утежняващата се епидемиологична обстановка, която поставя под въпрос нормалното присъствено начало на учебната година.

Вероятността за неприсъствено обучение на много места в страната ще попречи на учителите и библиотекарите да проведат физически срещи и дискусии на децата с номинираните заглавия.

Срокът до 22 октомври ще им позволи те да организират плануваните дейности по активно обсъждане на номинациите и събиране на вота на децата.“

Кампанията за насърчаване на грамотността чрез четене е първата в България, която приканва децата да изразят мнението си за новопубликувани художествени и нехудожествени заглавия. Списъкът с номинациите в 4 възрастови категории и 1 категория за нехудожествени книги можете да разгледате  на уебсайта на наградата – www.biserche.com. Тази година децата могат да избират между 144 книги, издадени през 2020 г.

Повече за Награда „Бисерче вълшебно“ и съпътстващите инициативи можете да откриете в уебсайта www.biserche.com. Организатор е фондация „Детски книги“ с подкрепата на Министерство на образованието и науката. 

Кампанията по представяне на най-добрите книги за изминалата година се провежда с подкрепата на Столична община, както и развитието на мрежата от читателски клубове “Бисерче вълшебно”.

Партньори на инициативата са Фондация „Глобални библиотеки – България“, Българска библиотечно-информационна асоциация (ББИА), Асоциация „Българска книга“.

Медийни партньори са Azcheta.comNGOBG.infoDanybon.com и Здраво дете.