Знакът на Атина (Героите на Олимп 3)

След извършените подвизи от екипите на Лагера на нечистокръвните и лагер „Нов Рим“, време е героите да се съберат, за да поемат на новия труден поход към спасяването на света. Гърците приближават лагера на римляните в своя кораб „Арго II“, но събитията никак не се развиват по вода: авгурът Октавиан ги мрази, претор Рейна е съкрушена от приятелството на Джейсън и Пайпър, а Анабет е отбягвана като прокажена, защото е дъщеря на Атина. И докато героите се опитват да убедят новите си приятели в своята добронамереност, Лио започва да обстрелва Нов Рим с оръдията на супер-кораба. За Пърси, Джейсън, Хейзъл, Франк и останалите изходът е само един – да бягат към древен Рим и Маре Нострум – морето на боговете, чудовищата и какво ли още не!

Знакът на Атина, знак, Атина, Пърси Джаксън, Гърция, тийнейджъри

Седмина герои се отправят на пътешествие, но преди да открият близнаците, да спрат възхода на Гея и да затворят Портите на Смъртта, ще трябва да открият кой ги насъсква един срещу друг, как да почетат Дионис и що за странна птица е бог Форкис. При ремонта на кораба Лио и Пайпър срещат Нарцис, нимфата Ехо и богинята на отмъщението Немезида, а Форкис и сестра му Кето са готови да затворят Франк и Пърси като експонати в ужасната си водна експозиция „Смъртта от глъбините“. Единствено късмет ще спаси героите от чудовищна смърт…само за да ги тласне към следващо изпитание.

Докато се лута по пътя към Маре Нострум, Анабет е измъчвана от съмнения: що за глупост е напътствието на майка й да следва Знака на Атина и да отмъсти за нея? Още повече, щом в историята се намесват и други нейни братя и сестри, загубили живота си в същата мисия. Ще успее ли да се справи момичето с колебанията си и как ще завърши срещата с тъкачката? Междувременно Хейзъл се тревожи за изчезналия Нико ди Анджело, пленен от близнаците в бяло и златно. Кои са похитителите и дали ще открият младия полубог навреме? Много въпроси, чиито отговори се крият в Рим!

Наситена с емоции, безумно опасни ситуации и променливите настроения на съдбата, книгата „Знакът на Атина“ (изд. „Егмонт“) следва нишката на първите две заглавия в поредицата „Героите на Олимп“. Вече обединени, седмината герои ще трябва да се сблъскат с древните гръцки и римски богове, да победят собствените си страхове и да калят характера си в изпитанията, подготвени им от богинята Гея и синовете й. Майсторството на Рик Риърдън отново предизвиква трепетно желание да прочетеш книгата на един дъх, за да не изпуснеш и секунда от съдбата на олимпийските герои. „Знакът на Атина“ зове! Неслучайно книгата спечели сърцата на българските тийнейджъри в наградата „Бисерче вълшебно“ 2013!

Не пропускайте да прочетете ревютата за „Изчезналият герой“ и „Синът на Нептун“. Четвъртата част от поредицата – „Домът на Хадес“ – е номинирана в наградите „Бисерче вълшебно“ 2014 и ако решите да я подкрепите, ще можете да го направите в периода 19.03. – 30.04.2014 г.!