Фондация Детски книги с награда за „Най-добър бизнес план на НПО“ 2018

Фондация Детски книги е една от организациите, спечелили награда в конкурса за „Най-добър бизнес план за НПО“ 2018 на Българския център за нестопанско право. Идеята, която фондацията ще реализира, е създаване на Книжен компас за родители в света на детските книги – онлайн платформа за лесно откриване на подходящи детски книги за възраст 0-16 г. според индивидуалните интереси и нужди на читателите.

Ето какво сподели след връчването на наградата Валентина Стоева – председател на Съвета на фондацията:

Наградата, която получихме, е признание, че вървим в правилната посока. Да четат с разбиране и за удоволствие е умението, което ще помогне на децата да се справят с предизвикателствата на бъдещето. А ние сме готови да помагаме още по-бързо и качествено на възрастните да подбират точните книги, за да превърнат децата си в читатели.

Сред останалите отличени, обявени на церемония в Сердика център на 2 февруари, са Българска фондация „Биоразнообразие“, Фондация „Синергиа“, Фондация „Свети Николай Чудотворец“ и НЧ „Светлина 1861“ – гр. Шипка.

Всеки от тях получи 8000 лева за стартиране на предприемаческата си дейност, както и допълнителна награда от НПО портала ngobg.info – възможност за триседмична реклама на техните продукти и услуги.

Конкурсът е част от програмата „Предприемачество за нестопански организации“ – инициатива на Български център за нестопанско право, която се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България” и Фондация УниКредит, в партньорство с УниКредит Булбанк и Telus International. Програмата оказва подкрепа на гражданските организации при развитието на свързана с мисията им стопанска дейност.