Финдъс и лисицата

Дойде времето ви представим и последната книжка от Свен Норквист за преживелиците на чаровния немирник и неговия приятел –  „Как Петсън и Финдъс изплашиха лисицата”.

Този път двамата са изправени пред задачата да се справят с лисица, която се е появила в селото и дебне кокошките. Досадният съсед Густафсон е твърдо решен да я застреля, но Петсън и Финдъс не мислят, че това е най-доброто решение. Те решават вместо да я убиват, да я изплашат и то така, че повече да не посмее да се върне.

Вече знаете, че можете да разчитате на изобретателността на котарачето и добронамереното отношение на Петсън към неговите необичайни хрумвания и безкрайни претенции. С помощ от кокошките старецът и Финдъс ще заложат капан на лисицата. А тези от вас, които вече познават Финдъс, ще се досетят, че той няма да се задоволи само с един капан. Като се замисля, историята си я бива и като наръчник за плашене на лисици!

А дали лисицата ще се хване? И дали посланието на Петсън и Финдъс  „Не бива да крадеш кокошки!” няма да достигне и до други „слушатели”?

Ще ви оставя да се насладите на спокойствие на цялата забавна и поучителна история. И не забравяйте да отделите нужното внимание на великолепните илюстрации на автора Свен Норквист. Там винаги има скрита по някоя изненада или хумористична подробност.

Ревюта на останалите книжки за Петсън и Финдъс: „Петсън и Финдъс спят на палатка в двора”, “Как Финдъс се загуби, когато беше малък”, „Петсън, Финдъс и палачинковата торта”, „Как Финдъс пропъди петела Карузо”„Как Финдъс оправи неразбориите в градината”,  „Как Петсън и Финдъс посрещнаха Коледа” и „Как Финдъс развесели тъжния Петсън”.

Автор: Лора Филипова

[club]