Елмър и Дядо Червенушко

Знаем, че Коледа е ча-а-а-к след половин година, но това не пречи да си припомним какво се случва когато Елмър запознава малките слончета с празника.

Карираният слон Елмър е герой на Дейвид Маккий. Той, за разлика от събратята си, е оцветен във всички цветове на дъгата (че дори и повече), но онова, което го прави наистина различен, е невероятното му чувство за хумор и добротата му.

Слоновете обичат Елмър, но най-много от всички го харесват малките слончета. И как няма да му се възхищават, като тъкмо той ги завежда да видят снега за първи път. Елмър им разказва и за Дядо Червенушко, когото малчуганите очакват с истинско нетърпение, но не за да получат нови дарове…

Книгата „Елмър и Дядо Червенушко“ (изд. „Жанет-45“) е прекрасен подарък за всеки малък читател на възраст от 2 до 6 години. Благодарение на прекрасния текст и чудните илюстрации на Дейвид Маккий, на големия формат на книгата и на плътната хартия, децата не само ще усетят магията на празника, но и ще научат от карирания слон Елмър, че много по-ценно от получаването на подаръци е даряването им. Даряване на онези, които наистина се нуждаят от внимание, топлина и усмивка.

За мен тъкмо това е магията на празника – да даваш, без да очакваш да получиш в замяна. Да разпръскваш топлина, да показваш обич и да се погрижиш за онези, които не са имали твоя късмет да живеят добре. И да си благодарен за онова, което си получил.

Карираният слон Елмър учи децата точно на това!

Вижте още ревюта на коледни книги тук.

Автор: Вал Стоева