Ела на мини арт фест Коледа 11½“ този уикенд пред стадион „Академик“

Този уикенд пред стадион „Академик“ в кв. „Гео Милев“ можете да започнете Коледните празници с „Коледа 11½“. Фестивалът на открито е посветен на огъня и топлината.
„Огънят в сърцата ни, който идва от вдъхновението, страстта към живота и хъса, който влагаме във всичко, което правим, и меката му светлина, която ни помага да виждаме важното в тъмното – а то е да сме заедно, близо до хората, на които държим и които превръщат кварталите и града ни в една общност, в едно цяло.“, споделят от столичния район „Слатина“.
„Коледа 11½“ е продължение на новия стандарт в организирането на местни за града събития, а целта му е да подпомогне създаването на общности от хора, обединени от подобно отношение към живота и природата.
През цялото време на феста ще се предлагат храни и напитки от Grill Stop – вкусна и сочна скара на дървени въглища, греяно вино и коледни сладки. При спазване на задължителните противоепидемични изисквания, ще се продават книги на български автори и коледни подаръци, изработени и предлагани от благотворителни организации.
Всичко, което се предлага на коледния фест ще е с благотворителна цел. Включително книгите. Авторите Десислава Йорданова, която е движещата сила зад издателство „Пурко“, и Ради Георгиев ще присъстват в съботния ден на феста. И двамата ще дарят печалбата си от фестивалните дни на фондация „Детски книги“.
Участващи организации са „Можем заедно“, „Екип Лайкучка“, „Движение на българските майки“, ученици от Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии, център „Малала“, INSIEME с благотворителни дизайнерски лакомства, издателство „Пурко“, Ради Георгиев с романа му #Стажът и други.
Събитието е на открито и е безплатно. Нe се изисква зелен сертификат за вход.
Ето и програмата по дни:
ПГ
17 декември, петък 17:00 – 21:00
⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒
17:00 – Огнена градина – FIRETER
18:00 – Циркова работилница – Жонглиране ( за всички възрасти )
19:00 – Нария инри Магария, огнено шоу, Fire Jam
20:00 – Voin de Voin – Breaking News, огнен пърформанс
18 декември, събота 11:00 – 21:00
⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒
11:00 – 13:00 – Творческа работилница за деца от център „Малала“ с подкрепата на район „Слатина“
11:00 – 13:00 Циркова работилница – Юнисайкъл
13:00 – 14:00 – Раздумка с кмета – открита среща на гражданите с Георги Илиев, кмет на „Слатина“
17:00 – 18:00 – Циркова работилница – Жонглиране
18:00 Sofia Unicycle Club – Юнисайкъл шоу
19:00 – „Палячи“, огнено шоу (Варна)
19:30 – The Bedlam Club – пънк-джаз концерт
19 декември, неделя 14:00 – 18:00
⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒⭒
14:00 – 16:00 ❤️️Творчески кът (Научете как да сгънете собственото си коледно сърце) Датска традиция.
17:00 – Огнено шоу, Fire Jam (Франция)
Организатори са Район „Слатина“ с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития под егидата на Георги Илиев, кмет на „Слатина“, и с подкрепата на Н.П. Йес Брогард Нилсен, посланик на Кралство Дания.
Партньори: Фондация „Мини Арт“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и посолството на Кралство Дания.