Екранизират още една книга от „Хрониките на Нарния“

TriStar Pictures обявиха, че ще продуцират екранизация на „Сребърният стол” на Клайв Стейпълз Луис от поредицата „Хрониките на Нарния”, съобщава Moviefone. Освен TriStar Pictures в проекта участват още The Mark Gordon Company, The C.S. Lewis Company и Entertainment One. Дейвид Магий („Животът на Пи”) вече работи по сценария.

За новия филм един от продуцентите Марк Гордън казва, че

„ще бъде чисто нов франчайз. Всичко ще бъде оригинално. Оригинални герои, различни режисьори и изцяло нов екип от професионалисти, които ще работят по проекта”, добавя той в интервю за Collider.com.

„Сребърният стол” разказва за Юстас Скръб, който ненадейно се озовава в Нарния, заедно с приятелката си от училище Джил. Те получават задача от Аслан да спасят сина на принц Каспиан от злата вещица Джейдис.

Досега филмови адаптации имат „Лъвът, вещицата и дрешникът” през 2005 г. и „Принц Каспиан” през 2008 г. (Disney). А през 2010 г. излезе „Плаването на „Разсъмване” (Fox 2000).

Все още не са разкрити подробности около актьорския състав и датата за излизане на филма. Дотогава ви препоръчваме да прочетете още веднъж книгата, че дори и цялата поредица, за да се вълнувате за филма поне толкова, колкото и ние.