Егмонт организира флашмоб „Хари Потър и прокълнатото дете“ на 12 октомври

Издателство Егмонт кани всички фенове на Хари Потър на 12 октомври (сряда) от 18:15 до 19:00 в книжен център „Гринуич“ в София да отпразнуват заедно завръщането на вълшебния свят на Дж. К. Роулинг в навечерието на премиерата на българското издание на „Хари Потър и прокълнатото дете“.

„За почуда на всички мъгъли ще се съберем на софийския еквивалент на улица „Диагон-Али“, за да отбележим повода подобаващо с изненадващ флашмоб! Съветваме ви да не забравяте своите метли, вълшебни пръчки и мантии невидимки – всички те ще ви послужат в честването, а за едно наистина вълшебно преживяване вземете със себе си и книга за четене. Призоваваме ви да споделите магията, като застанете на централно място на ул. „Витоша“ в 18 ч. на 12 октомври, сряда, и прочетете откъс от любимата си книга за момчето магьосник пред очите на нищо неподозиращите минувачи!“, разказват организаторите.

След това, в 18.15 ч., пред книжен център „Гринуич“ на ул. „Витоша“ 37, присъстващите ще могат да си припомнят приключенията на Хари и да отпразнуват дългоочакваната осма история за вълшебническия свят. Магически изненади и награди очакват онези от тях, които искат да са сред първите, сдобили се с българското издание на книгата „Хари Потър и прокълнатото дете“ точно в полунощ в книжен център „Гринуич“.