Дора на пикник

Дора Изследвателката обича да решава проблеми и да се притичва на помощ на приятелите си. Освен това обаче, като всяко дете, тя обича да се забавлява. В книжката „Дора на пикник“, усмихнатото момиченце се подготвя за игри в парка.

Какво включва един пикник? На първо място – вкусно похапване. След дългите игри човек винаги огладнява, а Дора знае това добре. С помощта на мама приготвя сандвичи за приятелите си. Те обаче също не стоят със скръстени ръце: Ботичко носи банани, Бени – сок, а какво ли е приготвила Иса? Мммм…. вкусотийки!

Освен обичайните герои, в книжката се появяват Червеното пиле и Синьото пиле, които също обичат да ходят на пикник. Веселите забавления преливат от страниците на книжката за Дора! И може ли нещо да развали пикника? Естествено, Лисанко – Хитранко е готов за действие, но Дора и приятелите й ще успеят да го хванат на местопрестъплението!

Книжката „Дора на пикник“ е подходяща за начинаещи читатели. Едрият шрифт превръща четенето в удоволствие, кратките излечения са съобразени с четивните умения на най-неумелите читатели, а картинките, заместващи по-сложните думи в текста, със сигурност ще убедят и най-несигурните малчугани, че се справят добре с трудното четене.

Автор: Вал Стоева