Добричката библиотека отбеляза 100-годишния юбилей на Роалд Дал

На рождения ден на уелския писател Роалд Дал – 13 септември, сектор „Работа с деца“ при Регионална библиотека „Дора Габе” събра най-големите му почитатели – малки и големи мечтатели! Чрез специално подготвена от библиотекарите презентация по повод 100-годишнината от рождението му, децата се запознаха с живота и творчеството на писателя.

Малчуганите много се забавляваха с „Невероятното лекарство на Джордж” и неговите странни съставки, харесаха симпатичният ГДВ и интересният му език. Научиха и любопитни факти за най-новата адаптация на историята за сирачето Софи и великана сънищодухач, режисиран от Стивън Спилбърг – „Добрият великан”, чиято премиера в България е на 16 септември.

Гости на празничното събитие бяха и родители, които се впечатлиха от изключителните персонажи на автора, каращи те да им симпатизираш. На особен интерес се радваха „Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия“ – книга, събрала петдесет апетитни рецепти, включващи великолепни вкусотии като топла грахова супа, ароматни спагети с червеи, пухкава бъркана тиня и освежаващ бонбоскоч. Заедно с библиотекарите децата решиха тест „Кой от героите на Роалд Дал си ти?”, направиха топка от станиолите от изядени шоколади, подобно на самия автор, и получиха знаменца в любимия жълт цвят на Роалд Дал. Какъв рожден ден!