Детските книги превземат Park Center тази неделя

Истински книжен неделен следобед за деца се задава на 1 април в Park Center (бул. „Арсеналски“ 2, срещу хотел “Хемус”). От 15 часа издателят и преводач на поредицата за карирания слон Елмър, Манол Пейков, ще чете новата книга „Елмър и чудовището“ (изд. Жанет 45). След срещата със страховитото създание смелите малчугани ще могат да си направят фотосесия с карирания слон и да научат някои трикове за справяне със страха. 

От 16 до 18 часа екипът на Фондация „Детски книги“ за втора поредна неделя ще посрещне малките читатели и техните възрастни на книжен пикник „Бисерче вълшебно. Откъси от книгите, номинирани в категория „Откриватели„, ще четат писателите Катя Антонова, Зорница Христова, Диана Петрова, Юлия Момчилова, илюстраторката Мая Бочева, редактори и преводачи.

Водещи на празника ще бъдат Вал Стоева от „Детски книги“ и Борис Самаринов от софийското НЧ „Неофит Бозвели – 1928“. Освен близки срещи с нови детски книги, на пикника ще можете да порисувате и да вземете автограф от звездните четци.