„Детски книги“ приканва библиотеки от цялата страна да се запишат в списък за дарения на книги

Мисията на фондация „Детски книги“ да насърчава четенето от самото начало включва и подкрепа за библиотеките – били те регионални, общински, градски, читалищни или училищни.

Често получаваме дарения от съвременни детски, юношески книги и издания за възрастни от издателства, компании и частни лица. Желанието ни е те да достигнат до възможно най-много библиотеки в страната и повече читатели да намерят най-подходящите за тях четива.

За да улесним връзката между дарителите на съвременни, интересни и нови книги и библиотеките, решихме да направим списък, чрез който бързо и лесно да разпределяме и изпращаме книгите там, където са най-нужни.

Приканваме библиотеките, които желаят да получават дарения от проверени от екипа ни книги, да попълнят въпросника:

Фондация „Детски книги“ бе координатор на проекта „Пътуващи сандъчета“ на Българската библиотечно-информационна асоциация. В рамките на проекта над 80 сандъчета със съвременни детски книги обикаляха библиотеки в цялата страна, където престояваха 3 месеца преди да поемат към следващата библиотека. Този проект ни показа, че новите и интересни заглавия са предпочитани, а библиотеките винаги има нужда от нови подкрепления под формата на още екземпляри от хубави, нови, съвременни четива.