Подкрепи „Детски книги“ в наградите „Златна ябълка“ на НМД

За десета поредна година Национална мрежа за децата ще връчи наградите „Златна ябълка“ за принос към благосъстоянието на децата в България. 13 кандидатури ще се борят в категорията „Герой на децата“. Номинациите в новата категория „Детска организация“ са десет, а сред тях е и фондация „Детски книги“.

За най-достойните според вас личности и организации между номинираните можете да гласувате до 25 май тукПобедителите ще бъдат обявени в Деня на детето – 1 юни.

С конкурса  Мрежа за децата отличава организации и личности с принос за развитието и бъдещето на децата в България. Целта на наградите е да привлекат  внимание към хората, които проявяват гражданска активност, и да популяризират техния положителен пример.

Герой на децата е личност или неформална група хора, които са повлияли положително живота на децата и които се застъпват за правата  им в най-широк план. Със своите инициативи и работа те променят мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие.

Тази година за първи път Национална мрежа за децата въвежда нова категория – „Детска организация“ с идеята да отличи граждански организации, които със своите дейности, проекти и инициативи въздействат положително върху живота на децата и семействата в областите на здравеопазването, образованието, правосъдието, благотворителността и детските права.