Децата изживяват науката и технологиите в TechnoMagicLand

Нов научен център за деца, TechnoMagicLand, отваря врати за широката публика на 23 юни, за да срещне децата от 7 до 14 години с науката и технологиите по интерактивен и увлекателен начин. TechnoMagicland се намира в София Тех парк (бул. Цариградско шосе 111Б) и ще работи от вторник до неделя от 10 до 19 часа.

Центърът предлага на всички малки и големи любопитковци демонстрационни инсталации, чрез които да научат повече за физиката, математиката и информационните технологии. Подходът „Учене чрез правене“ на създателите на центъра, софтуеърната комапния ТехноЛогика, дава възможност на децата сами да проведат експериментите, а след това да се запознаят с научните обяснения и приложението им в ежедневието. В своето пътешествие в света на науката, децата ще бъдат подпомагани от техномаговете на центъра.

Към TechnoMagicLand има и лаборатории, зали за работилници и събития в областта на науката и техниката, като идеята на ТехноЛогика е веднъж разпапили интереса на децата към науката да продължат да го надграждат със специални тематични работилници.