„Детективите Агата и Лари“: Опознай героите

Забавната поредица на сър Стийв Стивънсън за детективите Агата и Лари ще се хареса на повечето млади читатели. Разсеяният бъдещ шпионин ЛМ14 и гениалната му братовчедка ще обиколят света, за да разкрият някои от най-заплетените случаи. Изчезнали перли, тайнствени крадци, опасни престъпници – нищо от това няма да стресне двамата умници!

Ако все още не познавате героите от поредицата, ето малко интересни факти за тях:

Един от най-важните герои на сър Стивънсън безспорно е Агата Мистъри. Когато порасне, тя иска да бъде невероятен писател на криминални романи. Тъкмо поради тази причина девойката обожава да гледа трилъри (филмите на Хичкок са сред любимите й!), които й служат като вдъхновение за писателската дейност. Благодарение на изключителната си памет Агата попива всякаква любопитна информация, коятоуспява да изрови от чекмеджетата на паметта си в най-точния момент, за да помогне на братовчед си Лари в разследванията.

Лари Мистъри е на четиринайсет и като повечето тийнейджъри е доста разсеян. Той учи в специалното детективско училище „Ай Интернешънъл“, носи кодовото име ЛМ14 и непрекъснато получава случаи за разследване вместо изпити. Проблемът е, че без помощта на Агата вероятно би изкарвал само двойки! Други любопитни факти за Лари са страстта му към видеоигрите, рап-музиката и специалното му детективско устройство, с което се опитва да впечатли момичетата… макар понякога безуспешно. А, да, Лари ненавижда котки и особено сибирският котарак на Агата!

Господин Кент е икономът на Агата, който се грижи за нея в отсъствието на родителите й (а те пътуват наистина много!). Бивш боксьор тежка категория, Кент може да пилотира самолет и същевременно да поднесе чай по всички английски правила. Най-голямата слабост на иконома е тъкмо Агата, а нейните желания са закон за него. Дори тайните експедиции около света с Лари се осъществяват с безценната помощ на г-н Кент, който обича да сади цветя, но хич не се замисля, ако се наложи да размаха юмруци!

Пухкавият сибирски котарак на Агата носи името Уотсън и има множество твърде вредни навици. Той пътешества навсякъде с детективите, има нюх на ловно куче и определено не понася Лари! Взаимните чувства на тайния агент и на домашния любимец често водят до комични ситуации, в които превес обикновено получава… Уотсън!

По време на пътешествията си героите посещават различни страни, за да разгадаят заплетените случаи, възложени на агент ЛМ14. Роднините от клана Мистъри посрещат Агата, Лари, г-н Кент и котарака Уотсън, а къде точно се озовават детективите, можете да видите от картата:

Не забравяйте, че героите са част от „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“! Всичко за щафетата ще узнаете тук, а ние очакваме вашите форми за участие!!!