„Чети с мен” в кът „Бисерче вълшебно”: ексклузивни четения, илюстраторско ателие и книжни игри

„Чети с мен” ще обърне особено внимание на децата със специалния кът „Бисерче вълшебно”, който ще се намира в близост до пързалката слонче на детската площадка в Борисовата градина. На 28-ми септември от 10 до 16 часа издатели и автори ще четат откъси от детски книги, сред които „Огромният крокодил”, „Приказки от селвата”, „Мая, кралицата на Голямата река”, „Вълшебната флейта” и „Приказки от света на мотовете”.

Ще можете да чуете ексклузивни откъси от „Кръвта на Олимп” (13:00), финалната книга на поредицата „Героите на Олимп” от Рик Риърдън, която ще излезе на български на 13 октомври, а също и от „Малкият вълшебник Звездоброй” на Любов Георгиева (14:45).

Богатата програма включва още „Час на Валери Петров” (от 11:00), театрална програма на издателствата „Анубис” и „Просвета” (10:25),  както и две сесии на играта „Книжен развален телефон” (от 11:20 и 12:35).

През целия ден в къта ще има илюстраторско ателие, където малките читатели ще могат да творят с помощта на ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” – София.

Очакваме ви на 28-ми септември при Слончето на детската площадка в Борисовата градина! Не забравяйте да вземете и любимата си книга с вас!