„Бялото мече Понго“, което не може да плува

Понго е симпатично бяло мече, което живее с дядо си. То има голям проблем: не може да плува, а без плуване не може да си набави храна! Страхът от водата го преследва от деня, в който родителите му са изчезнали безследно. Понго толкова много се страхува, че е готов да се храни дори с….горски мъх, само и само да не му се налага да влезе във водата! Но премалелият му от глад стомах го принуждава да признае, че не е тревопасно животно.  Ще трябва да потърси някакъв друг начин!

Един ден Понго решава да пробва дали не може да ловува, ако се качи върху ледените блокове, без да плува във водата. Големият леден къс го отнася надалеч към земи и животни, които никога не са виждали бяла мечка. Изгубен като един малък ледокрушенец, той ще намери нови приятели и ще научи вълнуваща новина! А дали ще се престраши да плува? Това ще оставя на вас да разберете сами!

Ha Ha

„Бялото мече Понго“ е част от поредицата на британската авторка Люси Кортни „Не се предавай“. Всяка книжка разказва за определено животно, което изпада в неловка ситуация или има някаква мечта, а малките читатели с интерес проследяват как ще се справи със затруднението.

Можете да гласувате за симпатичните герои от поредицата през пролетта на 2014 г. в наградата „Бисерче вълшебно“.

Автор: Милена Златарова