Божана Апостолова се среща с децата от с. Труд

Много пъти сме Ви разказвали какво правят нашите  приятели от читалището в село Труд, за да насърчат децата да четат и да вдъхнат у тях любов към книгите. Те не спират да ни вдъхновяват със своята неуморност и отдаденост и с интересните си инициативи, с които целят да превърнат читалищната библиотека в притегателно място за малки и големи! Ето как е протекла срещата на децата с писателката Божана Апостолова:

На 31 март децата от ЦДГ в село Труд се срещнаха с издателката и писателка Божана Апостолова. Какъв по-добър начин да вдъхновим децата в тяхното пътешествие в света на книжките от това да ги срещнем с една жива българска писателка, която не само управлява истинско собствено издателство, ами пише и книжки? И то не какви да е книжки, а детски! Шарени, с картинки, даже с мобилно приложение към тях! И не само това: Божана Апостолова пише за Малката Божана и Малката Голяма Божана не сама, а със своята внучка, дала имената на двете обичани поредици детски книжки: истинската Божана! Освен че показа на децата всички свои книжки и разговаря с тях, Божана Апостолова им раздаде и автографи, като с това направи техните книжни копия още по-ценни и уникални.

Надяваме се повече читалища и детски градини да дадат на децата възможността да се докоснат до света на писателите, да им разкажат за своя живот, да споделят как минава техния ден като писатели, защо не трябва да спираме да четем и защо трябва да продължаваме да пишем, за да ги насърчаваме да влязат не само в семейството на читателите, а един ден да станат на свой ред писатели, с повече късмет – именно на детски книжки! Защото всички ние тръпнем в очакване да прочетем нови и оригинални детски книжки от български писатели!

Следете за още добри практики за развитие на детското четене от учителите и библиотекарите в раздел “Добри практики” в “Зона родители”. Ако и вие искате да ни разкажете интересни практики за насърчаване на четенето от вашата библиотека или училище, не се колебайте да ни пишете на мейл editors@detskiknigi.com.