БОСКО: Великаните

В края на „Боско: Джуджетата” всички джуджета се отправят с маршова стъпка към друга книжка. Е, време е да прочетем въпросната история за „Боско: Великаните“!

В селото на джуджетата се появяват великани. Първият е с дълга червена брада и ужасен зъбобол. Както обикновено джуджетата са организирани, изобретателни и готови да помогнат. С помощ от всички джуджето Вадизъб ще опита да излекува Червенобрадко.

След тази случка започва приятелство между великана и горските обитатели. А трябва да знаете, че един великан може да бъде много полезен. Например при строежа на язовир, намирането на вълшебен пръстен, правенето на специални супер здрави сапунени мехури или организирани пътешествия.

Скоро се появяват още два великана – Белобрадко и Чернобрадко. Тяхното гостуване при джуджетата и горските животни е малко по-бурно, а прощалният им подарък крие буквално големи изненади.

Атмосферата на задружност, взаимопомощ, изобретателност, добро настроение и доза приключенски дух, които познавате от предишните книжки за „Горските животни” и „Джуджетата”, присъстват и тук. Историите отново за много увлекателни и изпъстрени с ненатрапчиви поуки за малките читатели. А след омагьосващото посещение на джуджетата в Гората на камбанките и разговора с Великата фея, разбираме, че в следващата книга от поредицата ще се запознаем с феите.

Характерните за Тони Улф колоритни, изкусни и забавни илюстрации съпътстват и тези истории и са истинска наслада за окото. Препоръчвам ви да обърнете внимание на тези със зъболекарската бормашина, колелото за пердах и триона за рязане на великанските зеленчуци.

Автор: Лора Филипова