Български народни приказки от ново поколение

Надежда Милева и Петя Терзииванова работят в полето на детско-юношеското психично здраве. Повлияни от обичта към народните приказки, те решават да свържат мъдростта на миналите поколения с потребностите на съвременния родител. Така се ражда книгата „Българските народни приказки – ключ към емоциите на нашите деца“ (изд. „Ентусиаст“). Тази събота, на 10. юни, авторите ще срещнат своите първи читатели. Заповядайте от 11:30 ч. в Книжен център „Гринуич“, София, за да научите повече за тяхната необикновена творба.

Какво я прави необикновена?

Освен книжно тяло, „Българските народни приказки…“ съдържа девет карти за терапевтична работа и макетно човече, върху което децата да проектират своите емоции. Подбрани истории от българския фолклор представят страха, тревожността, гнева, тъгата, радостта, ревността, завистта, срама и вината, а включените тематични въпроси и игри подпомагат затвърждаването на наученото и изпробването му на практика. Дизайнът и илюстрациите са дело на небеизвестната художничка Яна Казакова („Пътят от мен до черешата“„Жабокът Витан“„Как се пише сьомга“).

Защо да обърнете внимание на книгата?

Има ли „добри“ и „лоши“ емоции, как да подкрепим децата в разпознаването, назоваването и изразяването им, как да се справим с „трудните“ такива и, в последна сметка, как приказките ни помагат да се свържем със себе си – в книгата всички тези теми получават полагаемото внимание. Чрез предложените методи децата получават възможност да изследват емоциите си, да изградят здравословна самооценка и нови форми на взаимодействие с околните. Читателите могат да почерпят от опита и оптимизма на своите предшественици и да опознаят бита и културата, които наследяват.

С три приказки – не пропускайте „Приказките“!