Бабата и дядото на Мифи

Помните ли малката симпатична книжка на Дик Бруна за зайчето Мифи и неговата къща с алени капаци на прозорците? Да? Чудесно! Нека да видим какво се случва с Мифи когато пораства…

Ходи на гости на баба си и дядо си, разбира се. Дядо Зай си има малка дърводелска работилница и с удоволствие измайсторява за внучката си тротинетка. А какво прави Мифи с нея? Тротинира! Не знаех тази полезна думичка досега, но много ми хареса и смятам редовно да я използвам.Big Smile

Баба Зай пък плете най-различни неща от прежда и Мифи пожелава и тя да се научи. Скоро е готов и нейният плетен подарък за баба Зай – чудесен топъл шал с цвят на малина.

След всички тези занимания идва време за чай с курабийки, а после Мифи трябва да се прибере у дома. Тя обещава на дядо Зай да тротинира полека. И на вас препоръчвам същото, за да няма сълзи и рани.

За родителите:

Личният ми опит подсказва, че децата ви ще харесат кратката история за Мифи и нейното гостуване при баба и дядо. Все пак това са ситуации много познати и на самите деца.

А вие можете да използвате книжката и като ненатрапчиво упражнение за заучаване на цветовете (самите странички са в един от основните цветове – червен, жълт, син), разпознаване на различните инструменти от работилницата на дядото или броене до три (чукчета, чашки за чай, курабийки). Пък и за всичко останало, което ви хрумне. Главното е да се забавлявате заедно!

Автор: Лора Филипова

[club]