Атласите за деца – машини за разходки по света

Времето захладня, слънцето започна да се скрива рано-рано и възможностите за разходки станаха по-ограничени. За щастие с децата ми сме открили универсални машини за пътешестване и разходки по целия свят – илюстрованите атласи за деца!

„Атлас за деца“ (изд. Хермес) е в голям формат, с твърди картонени страници, красиви илюстрации, добре подбрана забавна и полезна информацията и стикери. С нейна помощ малките любопитковци ще получат основни знания за планетата Земя, посоките на света, деня и нощта. На отделни разтвори ще откриете цветни илюстрации на континентите и разнообразна информация за тях, държавите, населението, забележителностите и животните, които ги обитават. Всичко това е представено сбито и атрактивно за децата, с акцент върху визуалното възприемане. С приложените към атласа стикери децата могат да отбелязват любимите си места по света или да упражняват наученото, като се опитат да ги поставят на правилния континент.

На последните страници на атласа са поместени няколко съвета как да се грижим за природата и нашата планета Земя, а в края на книгата е приложена физическа карта на света.

Малките читатели с интерес към животните ще бъдат привлечени от „Атлас на животните със стикери“ (изд. Хермес). Книгата съдържа кратка информация за различните класове животни – бозайници, птици, влечуги, земноводни, риби (гръбначни) и безгръбначни. Освен най-обща информация какво ги отличава един от друг, а малки цветни карета съобщават кои са най-големите и най-малките представители на класа. Книгата съдържа множество цветни илюстрации и различни интригуващи рисунки, които изобразяват близък план крило на пеперуда, кожа на слон, змийска кожа, козина на мечка гризли и още какво ли не.

Втората част на атласа дава информация за животинския свят на 6-те обитаеми континента. В края на книгата децата ще намерят и голям световен атлас, на който с вече придобитите знания могат да залепят над 300 стикера на животни на празните места в зависимост от това къде живеят те.

 „Атлас за деца“ и „Атлас на животните със стикери“ са чудесни инструменти за запознаване на децата с планетата ни и животните, които я обитават (включително хората  ). Забавлението им е гарантирано от любопитните факти, цветните илюстрации и наличието на стикери, за много от които съм сигурна, че ще попаднат извън книгите.Big Smile

Автор: Лора Филипова