Ателие с Ромина Беневенти и Яна Якова на „София диша“

Издателство „Жанет 45“ се включва в първата седмица на фестивала „София диша“ 2016 с ателие по рисуване с художничките и илюстраторки Ромина Беневенти и Яна Якова. То ще се проведе на 7 август от 17:00 до 19:00 на ул. „Иван Денкоглу“. Материалите за рисуване ще бъдат осигурени от издателството.
 
Ромина и Яна ще покажат свои оригинални рисунки, по които са правени техните книжки „Питанки“ (съвместно с Петя Кокудева) и „Лапи“. Всеки ще може да получи автограф и добри пожелания от двете художнички.
 
Ромина е родена и израства в малък град в италианската област Тоскана. Живее в къща с 9 котки, които са нейните помощници. Двете страсти на Ромина са езиците и рисуването, които се събират при срещата й с Петя Кокудева. Перото на Петя и цветовете на Ромина стават неразделни и дават живот на „Лулу“, „Малки същества“ и „Питанки“.
 
Т. Яна Якова е родена и живее в София. Радва се на всякакви животни. „Лапи“ е първата й книга, на която е едновременно автор и илюстратор. Тя е една от двете български книги, включени в престижния каталог White Ravens 2015 на Международната детско-юношеска библиотека в Мюнхен.
 
Фестивалът за градска култура „София диша“ се провежда ежегодно всяка неделя от месец август в столицата. Тази година 2016 „София диша“ ще се проведе в четири недели на 7.08 – ул. Иван Денкоглу, 14.08 – ул. Московска, 21.08. – ул. Княз Александър I и 28.08 – бул. Ал. Стамболийски. Програмата можете да видите тук.