Amazon стартира KDP Kids

Amazon стартира платформата KDP Kids, нова категория в Kindle Store, насочена към илюстровани детски книги и романи за деца, съобщава Publishers’ Weekly. Целта на тази стъпка е да се привлекат и подкрепят авторите на детски книги, включително самоиздаващите се.

Едновременно с KDP Kids Amazon представят и Kindle Kids’ Book Creator, пакет от приложения (за Windows и Mac OS) за по-лесно създаване и производство на дигитални заглавия за деца във формат за Kindle, в това число и илюстровани книжки. Според вицепрезидента на Kindle Ръс Грандинети „не е нужно да бъдеш компютърен програмист, за да създадеш красива, илюстрована детска книга.”

Авторите имат достъп до Kindle Kids’ Book Creator през новата платформа и след качването на създадената книга в KDP Kids могат да приложат различни филтри (по възраст, клас и читателско ниво), за да достигнат до най-подходящата публика.

Чрез KDP Kids авторите могат да ползват и маркетинговите инструменти на Kindle като Countdown Deals и различни промоции на безплатни книги, или да се включат в абонаментната услуга за е-книги Kindle Unlimited или заемната услуга Kindle Lending Library.