Актьорът Станислав Яневски се включва в Нощта на магиите на 4 февруари

Всички почитатели на Хари Потър могат да се присъединят към Нощта на книгите за Хари Потър на 4 февруари от 18 ч. в книжарница „Хеликон-Витоша” в София (бул. „Патриарх Евтимий” 68). Специален гост на събитието ще е актьорът Станислав Яневски, изиграл Виктор Крум, във филмите за Хари Потър. Той ще влезе в ролята на почетно жури на конкурса за най-атрактивен костюм, вдъхновен от света на момчето-магьосник.

Освен конкурс за костюми на герои от поредицата организаторите от издателство Егмонт обещават още тематични игри, предизвикателства и състезания. Магьосници и мъгъли ще чуят любими откъси от книгите и ще проверят познанията си за света на „момчето, което оживя”.

За втора поредна година почитатели на Хари Потър от цял свят ще споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг. Тазгодишното събитие е под надслов „Нощ на магиите”. Сред основните цели на кампанията са насърчаването на четенето сред децата, мотивирането на нови читатели и формиране на позитивно отношение към книгите чрез споделянето и представянето на вълшебния свят на Хари Потър. Всички събития в страната и в света са отбелязани на тази карта: http://www.harrypotter.bloomsbury.com/uk/event-map/

Нощ на книгите за Хари Потър се организира с медийната подкрепа на сайтовете „Аз чета” и „Детски книги”.