Агата, Лари и загадката на фараона

Лежите си в леглото и си мечтаете да сте ученик в супер якото Лондонско училище за детективи „Ай Скул”. И вместо да ви изпитват тягостно в клас, да получавате оценките си чрез истински разследвания. Готино, нали? И аз така мисля.

Не че ви подценявам, но вероятността да сте такова дете не е много голяма. Затова пък можете да се заемете с разкриването на „Загадката на фараона” заедно с двамата невръстни детективи Агата и Лари.

Стига толкова увъртане! Ето и малко факти:

Агата Мистъри: 12-годишна умница, която иска да стане писателка на криминални романи, справя се идеално с голям обем информация.

Лари Мистъри (известен и като таен агент ЛМ14): 14-годишен ученик в престижното Лондонско училище за детективи „Ай Скул”, не го бива много да помни факти, но е спец по новите технологии. Братовчед на Агата.

Господин Кент: иконом в дома на Агата, бивш боксьор

Уотсън: котаракът на Агата

Първи случай: свързан със загадката на фараона от гробница 66 в Долината на царете, Египет. Местонахождението на гробницата е посочено в открита от археолозите глинена плочка, която мистериозно изчезва още същия ден, преди йероглифският надпис да е напълно дешифриран.

Лари трябва да разреши случая иначе няма да вземе поредния си изпит. Той, Агата, господин Кент и Уотсън се озовават в Долината на царете и ще трябва да работят на пълни обороти, като добре сработен екип, за да имат шанс да разберат къде е изчезнала плочката и кой е крадецът. Е, и малко помощ от Индионигро Петрификус няма да им е излишна! Не чакайте да ви кажа кой е този Петрификус – това си е вашата загадка!

Каквото и да си говорим по-вероятно е децата да се зачетат в книги, в които има някаква загадка за разкриване, пътуване до екзотични места и залавяне на злосторници, динамични и кратки глави, по-едър шрифт и шепа интересни факти за вкус. Поредицата „Детективите Агата и Лари” (изд. ФЮТ) отговаря на всички тези изисквания и вярвам, че малките читатели нямат да останат разочаровани.

Дали на Вал й е било приятно с Агата и Лари можете да прочетете тук и тук.

Книгата е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно“ 2014 и през пролетта на тази година ще имате възможност да гласувате за нея, ако обичате детективските истории!

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.