7 малко известни факта за Елмър

Карираният Елмър определено не може да остане незабелязан. Впечатляващата външност, в съчетание с веселия и открит характер, го е направил любимец на много деца по света. Предлагаме ви да научите и няколко малко известни факта за очарователния персонаж на Дейвид Маккий:

1. Прототип на черно-белия слон Уилбър, братовчед на Елмър, е един вуйчо на Дейвид Маккий, който бил вентрилоквист. „Излизах с него на разходка и той говореше с хора, които аз не виждах, а те му отговаряха. Беше чудесно!“, разказва авторът.

2. Попитан какво Елмър никога не би направил, Маккий отговаря: „Елмър никога не би пушил.“

3. „Елмър“ е издаден в над 10 различни формата, включително картонени книжки, панорамни книжки и дори интерактивна музикална книжка.

4. Единствената книжка за Елмър, в която се появяват хора, е Elmer on stilts („Елмър на кокили“), издадена през 1993 година.

5. Продажбите на продукти с образа на Елмър и героите от поредицата възлизат на повече от 5 млн. британски лири годишно в целия свят.

6. Книжки от поредицата за Елмър са били включени в комплектите за насърчаване на четенето, раздавани на всички деца във Великобритания, по програмата Bookstart.

7. Шареният слон постига такъв успех в Япония, че има собствена модна линия, насочена към възрастните: