50 деца грабнаха книга от „Походът на книгите“

Националната кампания „Походът на книгите” 2014, организирана от Асоциация „Българска книга” и Българската  библиотечно-информационна асоциация, приключи на 25 април с раздаването на награди от специално организираната в кампанията игра, в която най-малките трябваше да открият 9 думи в 9 книжарници в София и да прочетат скритото между думите изречение.

Изречението „Това беше особено подходяща вечер за започване на книга“ от финландската писателка Туве Янсон се оказа не особено трудно за откриване – над 150 деца успяха да разгадаят части от него, а 50 от тях събраха всички думички. Те ще получат и специална награда – книжка, от издателствата, партньорите в кампанията.

Имената на печелившите ще бъдат обявени на интернет страницата на Асоциация „Българска  книга“, както и на фейсбук страницата на събитието и в лични съобщения до тях.

Организатори на националната кампания „Походът на книгите” са: Асоциация ”Българска книга” и Българска Библиотечно-информационна асоциация. Събитието се реализира благодарение на партньорството на Министерство на образованието и науката, Столична Община, Столична библиотека, Нов български университет, „Аз чета”, „Детски книги”, вестник „Стандарт”, Stand.bg, Посолство на Финландия в София и Дуропак Тракия.