39 ключа: Фалшивата нота

Увлечението ми по поредицата „39 ключа“ нарасна лавинообразно, щом приключих „Лабиринтът с костите“. А нетърпението да пътувам с Дан и Ейми Кахил, естествено ме отведе до втората част, написана от Гордън Корман – „Фалшивата нота“.

Ако си спомняте как завърши „Лабиринтът с костите“, знаете, че двете деца откриха посланието на Бен Франклин, напъхано в специална стъкленица. Послание със странното име KV617 – една от последните творби на гениалния ВАМ. Кой, за бога е това?!? Единствения и неповторим Волфганг Амадеус Моцарт, естествено!

Следвайки стъпките на композитора, Дан, Ейми, гувернантката Нели и котаракът Саладин поемат с най-бавния влак от Париж към Виена – градът, в който е живял и творил ВАМ – също представител на рода Кахил. Премеждията по пътя не могат да се сравнят с по-нататъшните приключения на децата: откраднати дневници, нахлуване с взлом, взривен тунел в манастир и разрушени музейни експонати….

Напрежението расте главоломно, колкото повече децата се приближават до втория ключ от загадката. Виена, Залцбург, Венеция. Преследване с яхти, странни музикални магазини и тайнствено скривалище на клана Джанъс. Невероятни произведения на изкуството и една фалшива нота, стаила в себе си истината за втория ключ.

И тази книга от поредицата „39 ключа“ е повече от страхотна! А въпреки надпреварата ни, ще ви издам и една тайна: стягайте куфарите, отиваме в Япония в търсене на TU и костите на Фиделио Рако!

[club]