150 деца пожелаха да станат книжари за един ден

Над 150 деца от цялата страна са кандидатствали за младши книжар в инициативата „Стани книжар в Orange за един ден“ на верига книжарници Orange center. Първата фаза на нестандартната кампания зa насърчаване на четенето сред младите хора приключи на 20 август при голям интерес не само от децата, но и от организации, търсещи бъдещо партньорство.

„Прочетох всички писма по няколко пъти и всеки път се чувствах горда с тези деца. Щастлива съм, че организирахме тази инициатива, защото тя за пореден път доказа, че има много любознателни, любопитни и будни деца, които желаят не само да научават повече за света около себе си, но и самите те да допринасят за неговото обогатяване. Малко неща са по-красиви от дете, което желае да препоръча любимата си книга на друго дете. Надявам се тази красота да стигне до повече хора в събота.“, споделя Десислава Желева от Orange Center.

На интервю за избор на младшите книжари за месец август са поканени около 30 деца, от които ще бъдат избрани 14 за София, 4 за Варна и 2 за Бургас. Първият им книжарски работен ден ще е тази събота, 27-ми август.

Повече информация за кампанията „Стани младши книжар в Orange“ можеш да прочетеш в блога на Orange center, а най-интересното следи и в AzCheta.com и DetskiKnigi.com, които са медийни партньори на инициативата.