Напиши писмо на Елмър! (конкурс)
10.05.2017

“Една нощ Елмър не можа да заспи от мислене. Мисълта, която не му даваше мира, бе, че е уморен да бъде различен. “Кой изобщо е чувал за кариран слон?”, разсъждаваше той. “Нищо чудно, че ми се смеят.”

– из “Елмър”, Дейвид Маккий

Карираният слон Елмър е уморен да бъде различен, а и понякога му се струва, че другите слонове от стадото му се присмиват. Напиши писмо до Елмър и го накарай да се засмее отново!

Каним те да напишеш писмо до карирания слон Елмър, за да го успокоиш и зарадваш! Той понякога си мисли, че не е хубаво да е различен и смята, че останалите му се присмиват. Прочети историята, описана от Дейвид Маккий в книжката “Елмър”, прецени дали наистина е проблем, че Елмър е шарен, а после му напиши мило писмо.

Не забравяй, писмото започва с обръщение и завършва с поздрав!

В периода 10.05. – 25.05.2017 г. фондация “Детски книги” кани всички желаещи да се включат в конкурса “Напиши писмо на Елмър!”. Творбите могат да бъдат изпращани чрез формуляра за участие по-долу в срок до 23:59 часа на 25.05.2017 г. Трите най-оригинални писма, избрани от журито на “Детски книги”, ще донесат на своите автори книжни награди. Победителите ще бъдат обявени на празника за Елмъров ден, 27.05.2017 г., който ще се проведе от 11 часа в НДК, както и в сайт Detskiknigi.com.

Напиши писмо на Елмър!

  • "Една нощ Елмър не можа да заспи от мислене. Мисълта, която не му даваше мира, бе, че е уморен да бъде различен. "Кой изобщо е чувал за кариран слон?", разсъждаваше той. "Нищо чудно, че ми се смеят."

    -- из "Елмър", Дейвид Маккий

    Карираният слон Елмър е уморен да бъде различен, а и понякога му се струва, че другите слонове от стадото му се присмиват. Напиши писмо до Елмър и го накарай да се засмее отново!
  • В периода 10.05. - 25.05.2015 г. фондация "Детски книги" и изд. "Жанет-45" канят всички желаещи да се включат в конкурса "Напиши писмо на Елмър". Творбите могат да се подават като снимки посредством специалното поле по-долу или на имейл igra@detskiknigi.com в срок до 25.05.2015 г. Трите най-оригинални творби, избрани от журито на "Детски книги", ще донесат на своите автори книжни награди. Победителите ще бъдат обявени на 27.05.2017 г. по време на детския празник ELMER DAY (Елмъров ден) в НДК, а имената им ще бъдат публикувани в сайт Detskiknigi.com.

Сигурност
FACEBOOK КОМЕНТАРИ

Вашият коментар