Имало едно време или как да открием приказка
29.07.2014

Всяко дете обича приказките. Да слуша мама, кака или баба, които разказват за приключенията на приказните герои, да си фантазира, че живее в този вълшебен свят и да открива свои собствени вълшебни пътечки в света на приказките – това е едно от най-вълнуващите преживявания на детството. Всеки малчуган обаче се нуждае и от пътеводител в този наситен с вълнуващи истории свят, за да знае какво да очаква, ако затвори очички и се пренесе на гости на принцесите и вълшебните същества от приказките.

“Имало едно време…Пътеводител в света на приказките” (изд. ФЮТ) е богато илюстрирано издание, което повежда за ръка малки и големи в магичния свят на любимите ни приказки. Чрез него децата ще открият тайните на някои от най-известните приказни герои, ще научат повече за техните хитрини и умения и ще натрупат безценен опит в ориентацията – било то в Дивия пущинак или в големия град. Техни верни помощници в разходката ще бъдат куп вълшебни същества като феникси и еднорози, които ще им помогнат да различават злите герои – тролове, вещици, великани – и да се пазят от действията им.

Освен интересни факти и истории, книгата – пътеводител е скрила в себе си куп прозорчета – изненади, зад които се крият отговорите на провокиращи въпроси, чрез които малчуганите запомнят по-добре събраната информация. Малки книжки с някои от най-обичаните приказки допълват удоволствието от приключението, което може да завърши само по един начин: “И живели щастливо до края на дните си!”.

Автор: Вал Стоева
FACEBOOK КОМЕНТАРИ

Вашият коментар